Последвайте Гласове в .Родният град на украинския президент Володимир Зеленски е

...
Последвайте Гласове в .Родният град на украинския президент Володимир Зеленски е
Коментари Харесай

Евакуират родния град на Зеленски - снаряд удари язовирна стена

Последвайте ”Гласове " в.
Родният град на украинския президент Володимир Зеленски е отчасти евакуиран, откакто съветски ракети са блъснали язовирна стена, оповестява Българска национална телевизия.

Няколкостотин поданици на Кривий рих са призовани да се изтеглят. Причината - сред три и осем руски ракети са блъснали стената на намиращия се наоколо язовир. Според локалната управа нивото на реката доста се е повишило, а водоснабдяването на града краткотрайно е прекратено. Властите допълват, че обстановката е под надзор. Украинският президент Зеленски, който е роден в Кривий рих, дефинира ударите като " терористично нахлуване ".
" Вашите ракетни удари през днешния ден против Кривий рих, против Карачунския язовир, по обекти, които въобще нямат военна стойност, в действителност удрянето на стотици хиляди елементарни цивилни е още една причина Русия да загуби. Не единствено тази война, само че и самата история. Историята се написа от хора, в никакъв случай от диваци ", сподели той.
Според Зеленски атаките против Кривий рих са възмездие за продължаващата контраатака на украинската войска. Киев твърди, че е отвоювал над 8000 кв.км.

Москва продължава да управлява една пета от територията на Украйна. Сега украинската контраатака се насочва към Донбас, където са основните цели на съветската инвазия - Донецк и Луганск.
Източник: Българска национална телевизия
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР